LĪVE op Pinkpop!

LĪVE komt naar Pinkpop 2017! Eind vorig jaar maakten Ed, Chad, Chad en Patrick bekend dat ze weer in de originele bezetting op tournee gaan, 25 jaar na de release van Mental Jewelry. Als onderdeel van de LĪVE Reunite Tour beklimmen ze op maandag 5 juni het hoofdpodium van Pinkpop, zo meldden ze eerder vandaag hoogstpersoonlijk op de persconferentie in Paradiso. Het is het eerste – en voorlopig enige – optreden buiten de VS.

De komst naar Pinkpop is enigszins pikant. In 2009 brak de band uiteen toen de bandleden zanger Ed Kowalczyk ervan beschuldigden dat hij voor een verrassingsoptreden op dit festival een aanzienlijke “lead singer bonus” had geëist. De frontman ontkende, en een rechtszaak werd binnenskamers geschikt. Of het aan dit conflict lag is niet bekend, maar het optreden op Pinkpop ging niet door. Inmiddels zijn de wonden geheeld en de banden weer aangehaald. Wellicht willen ze door juist op dit festival te verschijnen er definitief een streep onder zetten. LĪVE stond al vier keer eerder op het festival: in 1995, 1998, 2000 en 2002.

De kaartverkoop voor de 48ste editie van Pinkpop start op zaterdag 11 maart om 10:00 uur via Ticketmaster. Dagkaarten kosten 95 euro, weekendkaarten 195 euro. Andere grote namen dit jaar zijn Green Day, Kings of Leon en System of a Down, naast de veelbesproken komst van Justin Bieber en Martin Garrix natuurlijk.

Een gedachte over “LĪVE op Pinkpop!

1. beetje jammer, hoop dat ze wel nog een concert geven in Paradiso of zo