Heruitgave Mental Jewelry komt uit op 11 augustus

LĪVE heeft op hun officiële website Freaks4Live.com de details vrijgegeven van de al eerder aangekondigde heruitgave van Mental Jewelry. De plaat wordt opnieuw uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het debuutalbum dat op 31 december 1991 verscheen.

De heruitgave komt op 11 augustus uit in verschillende vormen: op dubbel-cd, vinyl en op muziekcassette (!). Op de limited edition paarse vinyl en cassette staan de bekende 12 tracks van de originele uitgave. De cd-versie bevat daarnaast op CD1 een viertal onbekendere nummers:

• Born Branded
  • Pain Lies On The Riverside (Club Remix)
  • Negation
  • Heaven Wore A Shirt

Born Branded en de remix van Pain Lies On The Riverside zijn niet eerder uitgebracht via de traditionele weg, maar ze stonden wel op cd’s van de inmiddels opgeheven officiële fanclub “Friends of Live”. Negation en Heaven Wore A Shirt zijn eerder verschenen op de EP Four Songs. Die plaat, met (hoe kan het ook anders) vier nummers, was de eerste uitgave van de band onder de naam LĪVE.

De ‘deluxe’ cd-uitgave bestaat uit twee schijfjes met liner notes, geschreven voor Ed Kowalczyk. CD2 bevat de integrale live-opnamen van het optreden in de Roxy in Los Angeles op 13 juli 1992:

• Show Intro
  • Waterboy
  • Take My Anthem
  • Pain Lies On The Riverside
  • Susquehanna
  • Negation
  • You Are The World
  • Tired of “Me”
  • Heaven Wore A Shirt
  • Operation Spirit (The Tyranny of Tradition)
  • Good Pain
  • The Beauty of Gray
  • 10,000 Years (Peace Is Now)

Via Freaks4Live.com kun je genoemde uitgaven in verschillende combinaties, eventueel met t-shirt, voorbestellen. Let wel dat de verzendkosten flink oplopen. Omdat de dubbel-cd en vinyl via Universal/Geffen verschijnen, zijn ze bij verschillende winkels wereldwijd, waaronder Amazon en ECI, al te reserveren.

Update 12 juli:

De cd en plaat zijn inmiddels te vinden in onder meer deze Nederlandse shops:

2 gedachten over “Heruitgave Mental Jewelry komt uit op 11 augustus

1. Zijn deze schitterende artikelen later ook in Nederland te koop …of via Nederlandse fanclub? Nu alleen nog via Amazon te reserveren?

• De CD en LP komen via Universal/Geffen wereldwijd naar de grotere winkels. Het artikel is aangepast met de betreffende artikelcodes. Voor de andere uitgaven is het nog afwachten, we gaan er uiteraard achteraan!